იმერული ხაჭაპურის უგემრიელესი რეცეპტი მხოლოდ ფუდჰაბზე.
ასევე ნახეთ:
იმერული ხაჭაპური
დაბეჭდე რეცეპტიინგრედიენტები
- ხაჭაპურის ცომი
- 2 ცალი კვერცხი
- 600 გრამი იმერული ყველი
- ფქვილი მოსაყრელად
- 30 გრამი კარაქი
მომზადების ეტაპები
1. გახეხეთ ყველი, მოათავსეთ თასში და დაუმატეთ 1 ცალი კვერცხი და 20 გრ კარაქი. ხელით კარგად აურიეთ.
2. ცომი გამოყენებამდე ჩაზილეთ. 10 წუთით დატოვეთ და შემდეგ თითოეული გუნდა წრიულად გააბრტყელეთ. ცომის შუაგულში მოათავსეთ ყველის შიგთავსი.
3. შეკარით ცომის კიდეები. ამოატრიალეთ და გააბრტყელეთ წრიულად. გაბრტყელებისას ეცადეთ, რომ ყველის შიგთავსი თანაბრად გადანაწილდეს და ცომი არ გაიხეს.
4. საცხობ ლანგარს ცოტაოდენი ფქვილი მოაყარეთ და ხაჭაპური წინასწარ გაცხელებულ ღუმელში საშალო ტემპერატურაზე 15 წუთით აცხვეთ.
5. სურვილისამებრ, დააცალკევეთ 1 კვერცხის ცილა და გული და გამოცხობამდე 5 წუთით ადრე კვერცხის გული ხაჭაპურს წაუსვით. ღუმელიდან გამოღებისას კი გადაუსვით დარჩენილი კარაქი.
6. დაჭერით და გემრიელად მიირთვით!
Discussion about this post